Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Musical Girl

A Szent Johanna Gimi //Elemzés, avagy miért szerethetik annyian//

Secret · 8 hónapja
Elsőként egy olyan könyvről írnék nektek amit én is kifejezetten szeretek, de sokan elgondolkodnak miért is ilyen népszerű.

A Szent Johanna Gimi egy kilenc részből álló könyvsorozat ami a fiatal író Leiner Laura tollából jött. Az első részt 2010-ben, míg az utolsót 2013-ban adta ki a Ciceró.
A történet egy 14 éves lányról szól Reniről, aki most kezdi a gimnáziumot. Ott átél mindent, szomorúságot, boldogságot, magányt, szerelmet stb.

Szerény véleményem szerint azért fogott meg ennyi tinédzsert ez a könyv mert annyira emberi és mindenki fel tud fedezni egy darabot magából benne.

A szereplőkben ott van Reni a könyvmoly, visszahúzódó úgymond stréber lány, Virág az először emós, szomorú lányból átváltott vidám, bohókás hippi, Kinga a komoly lány akinek a legfontosabbak a tanulmányai, Ricsi a menő lázadó, Zsolti az osztály "Humor Heroldja", Dave és Macu az Apple man-ek, Gábor és Jacques a visszahúzódó barátok akik szinte csak egymással beszélgetnek, Andris és Robi a rockerek és persze Cortez a suli nagymenője akivel a szerelmi szál fog keletkezni.

Ez a könyv a tinédzserek problémáit mutatja az ő szemszögükből, így ezt nem csak ők, de még a szülők, nagyszülők is szívesen olvassák.

Én ajánlom minden gimnazistának, de még általános iskolás embernek, hiszen ez a történet mindenkiről szól.

A Szent Johanna Gimi nálam 10-ből 9 pontot ér el.

Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket a könyvel kapcsolatban, további történetekben gazdag perceket nektek!
Secret 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Secret
Üdvözöllek a Csodakuckómban! Itt könyv és film ajánlókat vagy éppen csak a velem történtekről olvashatsz. Könyvekben gazdag perceket neked! Secret